KAPOR NA ZELENINE

18. února 2010 v 18:36 | VERONKA-KUCHARKA |  KAPOR NA ZELENINE
Potrebujeme: 1 stredne veľkého kapra, za hrsť kôprovej vňate, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 2 citróny, 60 g masla, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, podľa chuti trochu cukru Ako na to: Očistenú a umytú rybu pokrájame na hrubšie porcie, osolíme, okoreníme a po povrchu dobre posypeme nadrobno nasekanou kôprovou vňaťou. Odložíme odležať na niekoľko hodín do chladničky. Očistenú a dobre umytú koreňovú zeleninu pokrájame na kolieska, vložíme do vriacej vody so soľou, korením, polovičnou dávkou masla a šťavou z 1 citróna. Podľa chuti môžeme pridať trochu cukru. Uvaríme domäkka. Pred servírovaním opražíme kúsky kapra na horúcom masle, polejeme zeleninovou omáčkou a po povrchu obložíme kolieskami citróna.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama