MASLOVE HALUSKY

22. února 2010 v 16:55 | VERONKA-kucharka |  MASLOVE HALUSKY
POTREBUJEME:

1dl mlieka,sol, 1 lyzicku masla, 150 g hladkej muky,2 vajcia,petrzlenovu vnat.

AKO NA TO:


Do vriaceho mierne osoleného mlieka sa pridá maslo a za stáleho miešania sa postupne vsype hrubá múka. Zmes sa varí tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Cesto sa nechá vychladnúť, postupne sa zamiešajú vajcia a najemno nakrájaná petržlenová vňať. Z cesta sa vo vode namočenou kávovou lyžičkou vykrajujú halušky (3 ks na porciu), zavaria sa do mierne osolenej vody a varia sa asi 3 až 4 minúty. Uvarené halušky sa vyberú, opláchnu studenou vodou, nechajú odkvapkať a zalejú malým množstvom vývaru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama