puncova torta

28. února 2010 v 13:09 | VERONKA-kucharka |  PUNCOVA TORTA
Potrebujeme: Korpus:, 7 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 140 g krupicovej múky, 20 g kakaa, 150 g kryštálového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinová šťava, 150 g vlašských orechov, 80 g malinového džemu, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy, , Poleva:, 200 g práškového cukru, 2 PL rumu Ako na to: Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešajte a zľahka pridajte tuhý sneh z bielkov. Prisypte múku a všetko dobre premiešajte. Z cesta odoberte 1/3, pridajte k nej kakao, nalejte ju na plech vyložený papierom a upečte vo vyhriatej rúre. Zvyšné cesto nalejte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a tiež upečte. Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájajte na malé kocky, polejte ich pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridajte rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vláčna vlhká masa. Všetko spolu dobre premiešajte. Upečený korpus potom pozdĺžne rozkrojte, na spodný diel navrstvite kakaovo-rumovú plnku a zakryte ju druhou polovicou korpusu. Povrch torty natrite malinovým džemom a rumovou polevou, ktorú pripravte z práškového cukru, 1 PL vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia (asi 30 min.).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama