SKLADANA TORTA

28. února 2010 v 13:16 | VERONKA-kucharka |  SKLADANA TORTA
Potrebujeme:

Piškótové cesto:, 4 vajcia, 120 g kryštálového cukru, 90 g polohrubej múky, 30 g maizeny, 2 PL kakaa, , Krehké cesto:, 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 100 g masla , , Plnka:, 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 50 g pomletých orechov, 250 g masla, 0, 5 dl vody, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL rumu


Ako na to:

Na ozdobu: čerstvé ovocie, zvyšný krém, mandľové lupienky

Piškótové cesto: Vajcia s cukrom vyšľahajte. Múku, maizenu a kakao zmiešajte a opatrne vmiešajte do vaječnej peny. Cesto vylejte na plech vyložený mastným papierom a upečte. Upečené cesto dajte aj s papierom na vlhkú utierku a stočte do rolády. Vychladnuté nakrájajte na rovnaké pásiky široké asi 5 cm.

Krehké cesto: Múku preosejte na dosku a v strede urobte jamku. Do nej dajte cukor, vanilkový cukor a vajce. Maslo postrúhajte na hrubšom strúhadle a spolu s ostatnými surovinami vypracujte na hladké cesto. Cesto rozvaľkajte do kruhu a upečte. Vychladnuté cesto potrite tenkou vrstvou krému. Pásy piškótového cesta potrieme krémom a postupne od stredu krehkého cesta na seba lepte, až kým nevyplníme celý kruh. Vonkajší kruh piškótového cesta potrite krémom a ozdobte mandľovými lupienkami. Vrch torty potrite zvyšným krémom a ozdobte čerstvým ovocím.

Plnka: Vajcia s cukrom vyšľahajte nad parou do zhustnutia. Maslo vymiešajte do peny. Vodu, kryštálový cukor a rum prevarte a horúce vlejte do zomletých orechov. Nechajte vychladnúť a vmiešajte do masla.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama