VANILKOVY KREM

14. března 2010 v 16:52 | VERONKA-KUCHARKA |  VANILKOVY KREM
POTREBUJEME:

6dl mlieka, 30g hladkej múky, 2 žĺtky, 1 balíček vanilkového cukru, 80g cukru, 1/4 l šľahačkovej smotany

AKO NA TO:

Asi 1dl mlieka odložíme, do hladka rozhabarkujeme s múkou a žĺtkami. Ostatné mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom alebo kúskom vanilky privedieme do varu a zamiešame doň mlieko so žĺtkami. Krém za stáleho habarkovania uvaríme vo vodnom kúpeli do polohusta. Keď prestane hustnúť, odložíme ho do studenej vody, trochu miešame, aby sa na ňom neurobila kožka. Potom ho prikryjeme. Do vychladnutého zamiešame polovicu dobre ušľahanej smotany, rozdelíme do pohárov alebo kompótových mištičiek. Druhú polovicu šľahačky trochu osladíme (1 lyžička cukru) preosiatym cukrom, naplníme do vrecúška s ozdobnou rúrkou, povrch ozdobne nastriekame a ozdobíme zaváranými, dobre odkvapkanými višňami, čerešňami, alebo čerstvými, jahodami alebo malinami. Krém pred podávaním necháme niekoľko hodín v chladničke. Ovoci
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama