Komentáře

1 natalia brožarova natalia brožarova | 6. května 2010 v 15:22 | Reagovat

Bravčové kotlety na zelenine

4 nemastné bravčové kotlety., soľ., mleté čierne korenie., olej., cibuľa., 2 mrkvy., 250 g zeleného hrášku., a malá hlávka karfiou., 2 dl smotany., PL hladkej múky

Osušené kotlety na okrajoch narežeme, aby sa pri opekaní neskrútili. Potom ich osolíme, okoreníme, na horúcom oleji z oboch strán opečieme a vyberieme. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, opražíme podlejeme vodou, vložíme opečené kotlety a prikryté dusíme. Občas podlejeme horúcou vodou. Keď sú kotlety skoro mäkké, pridáme na malé rezacne pokrájanú mrkvu, očistený zelený hrášok a na ružičky rozobratý karfiol, podlejeme a prikryté pomaly dusíme ešte 15 minút. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rohabarkovali múku a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame  s ryžou

2 natalia brožarova natalia brožarova | 6. května 2010 v 15:30 | Reagovat

PIKANTNE MORCACIE ZAVITKY:

Potrebujeme:
morčacie prsia, soľ, čili korenie, horčica, strúhaný syr, sójová omáčka, , Studená omáčka:, paradajky, paprika, cesnak, cibuľa, mletá červená paprika, soľ, paradajkový pretlak, ocot, olej

Ako na to:
Z mäsa nakrájajte široké rezne, aby sa dali plniť (dvojrezne), mierne naklepte. Osoľte, posypte chilli korením, potrite horčicou. Pokvapkajte trochu sójovou omáčkou, trochu potrite horčicou, posypte strúhaným syrom. Zatočte do rolky a narežte 2-2,5 cm hrubé rolády tie priečne napichujte na ražeň. Závitky opekajte 5-6 min. z každej strany v rozpálenom oleji odokryté. Môžete opekať aj na grile.

Studená omáčka: Zeleninu pokrájajte, pridajte pochutiny a rozmixujte. Touto omáčkou prelievajte hotové mäso.

3 veronkine-recepty veronkine-recepty | 10. května 2010 v 15:55 | Reagovat

MACANE REZNE:

Potrebujeme:
1 kg mäsa na rezne, 5 vajec, 2 KL soli, 1 KL mletého čierneho korenia, 1 KL rasce, 1 KL majoránu, 1 KL sladkej papriky, 1 KL štipľavej papriky, 1 KL worchesterovej omáčky, 1 KL karí korenia, 1 KL vegety, 1 PL horčice, 1 PL kečupu

Ako na to:
Všetky prísady zmiešame. Mäso naklepeme (ako na rezne), namočíme do zmesi korenia a uložíme do misky.
Zvyšok zmesi nalejeme na uložené namočené mäso, zakryjeme a dáme na 24 hodín do chladničky (mäso môže byť v náleve aj dlhšie). Potom vysmážame na panvici ako rezne.

4 tatiana samulova tatiana samulova | 16. června 2010 v 17:00 | Reagovat

POTREBUJEME:kurča s drobkami., 200 g teľacie mäso., 2 pl olej., 2 karotky., 2 petržleny., kúsok zeleru., cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., rozmarín., majoránka., bazalka., tymián., 50 g ementálskeho syra., vajce
AKO NA TO:
Kurča umyjeme, osolíme a potrieme zmesou rozmarínu, majoránu, bazalky a tymiánu. Teľacie mäso pokrájame a spolu s kuracími drobkami udusíme na oleji. Mäso z drobkov oberieme, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, spolu s nadrobno nasekanou cibuľou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme bylinkami. Nakoniec pridáme na kocky pokrájaný ementál a premiešame spolu s vajcom. Pripravenou zmesou naplníme kurča a upečieme vo vyhriatej rúre.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.